Finns det ett steroidberoende?

Write By: admin Published In: Steroiderna i bodybuilding Created Date: 2017-11-15 Hits: 977 Comment: 0

För första gången skapades steroider tillbaka under trettiotalet, men började aktivt endast användas under femtiotalet. Det bör erkännas. Att de används i medicin, men du kan bara köpa dem på ett apotek endast på recept. Idrottare, i strävan efter höga resultat, använder ofta AAS i stora doser. Idag sägs det ofta att steroider är farliga för hälsan och kan till och med orsaka missbruk. Denna artikel kommer att svara på frågan, vad är en steroidavvikelse?

Vad används steroider för?

En person som lider av denna typ av psykiskt beroende. När läkemedel används överskrider den terapeutiska dosen 10-100 gånger. Och ofta använder de åtminstone två droger samtidigt. Det är allmänt troddat att ett sådant system för användning av steroider gör det möjligt att få maximala resultat och för att undvika allvarliga biverkningar. AAS på effekterna på kroppen liknar testosteron och har hög effektivitet och snabbhet. 

Med hjälp kan du snabbt få muskelmassa, öka styrka och uthållighet. Allt detta gör anabolics mycket attraktiva i ögonen på en viss del av världens befolkning. Preparat från denna grupp har några medicinska indikationer och kan ordineras av en läkare. Oftast används de för att behandla anemi eller återställa en normal hormonell bakgrund.

Men idag någon, oavsett ålder. Kan säkert köpa AAS i många onlinebutiker. I de flesta utvecklade länder är försäljningen av AAS förbjuden och åtalas enligt lag. Dessa läkemedel har en ganska stor lista med positiva effekter, men antalet negativa egenskaper är inte mindre. Felaktig användning av anabola steroider kan orsaka allvarliga störningar i kroppen. 

De mest populära steroiderna idag är estrar av testosteron, boldenone, stanozolol, turinabol och några andra. För human användning och veterinärmedicin är ett litet antal droger tillåtna. Att skaffa dem från en okänd leverantör kan orsaka allvarliga skador på kroppen.
 

Missbruk av anabola droger och steroidberoende

Steroider produceras av stora läkemedelsföretag, men deras produkter används uteslutande för att lösa medicinska problem. Vi sa redan. Att i många utvecklade länder var AAS förbjudna. Tal handlar naturligtvis om deras tillämpning utanför den medicinska sfären. Det är förbudet mot den okontrollerade försäljningen av anabola droger är en av anledningarna till början av massproduktionen i mini-laboratorier. 

Det är uppenbart att råmaterial av låg kvalitet används för sådan produktion, och sanitära förhållanden är ofta långt ifrån idealiska. Pratar om vad ett steroidberoende är, vi menar främst kroppsbyggare. Professionella idrottare använder steroider under överinseende av professionella sportläkare.

Älskar i sin tur har ofta inte tillräckligt med kunskap för att använda dessa starka droger som stör hormonsystemet. Önskar att uppnå de angivna uppgifterna inom en kort tid, använder de AAS i stora doser. Kroppen har förmåga att anpassa sig till anabola läkemedel och deras effektivitet minskas gradvis. 

Det är uppenbart att sportfans inte vill ta upp denna situation och börja använda högre doser av AAS. När man talar om ämnet steroidberoende bör man notera sin psykologiska karaktär. Om narkotikamissbruk är primärt fysiskt, så är det för anabolics allt något annorlunda.
 

Den farligaste biverkningen av denna typ av beroende är depression. I vissa fall kan anfall vara svåra. Enligt erfarna psykiatriker, i avsaknad av speciell behandling, kan depression observeras även ett år efter uppsägning av användning av AAS. Enligt forskning, bara i USA, missbruks steroider av ungefär en procent av statens befolkning. 

Och cirka 78 procent av dem är inte professionella idrottare. Den största oro är användningen av anabola droger av ungdomar i åldern 13-17 år. Mer än 20 procent av dem använder steroider bara för att skaffa en idrottsbyggnad på kort tid. 

 

Vilka biverkningar kan orsaka steroidmissbruk?

Anabola mediciner kan gynna kroppen, men endast med korrekt användning i vissa situationer. Många droger idag används inte längre i medicin på grund av det stora antalet biverkningar. Mästaren omedelbart efter skapandet användes till exempel aktivt för behandling av bröstcancer. Trots ganska bra prestanda. Denna kraftfulla androgen ledde till utseendet av allvarliga störningar i det kvinnliga endokrina systemet.

Steroider har inte några biverkningar. Och deras manifestation beror i stor utsträckning inte bara på de använda doserna utan också på människans individuella egenskaper. Speciellt farligt, dessa läkemedel kan användas av personer under 25 år. I detta fall är för tidig stopp av tillväxt, accelererad puberteten och fullständig obalans i det endokrina systemet möjligt. I det senare fallet måste ungdomen använda anabola läkemedel för hormonersättningsterapi före livets slut.

I samband med forskning som gjordes av en grupp forskare från Boston bevisades det. Att hos de personer som använde AAS vänster ventrikel (hjärtkärnans huvudhålighet, som var ansvarig för blodförsörjningen till alla organ) var svagare än den rätta. Bland de möjliga biverkningarna av anaboliker bör det noteras:

  1. Förändringar i strukturen i hjärtmuskulaturens vävnader, vilket ökar risken för att utveckla sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
     
  2. Möjligheten att utveckla blodproppar.
     
  3. Försämrad balans av lipoproteinföreningar.
     
  4. Aktiv vätskeretention i kroppen.
     
  5. Ökat blodtryck.
     
  6. Utseendet på problem med leverans arbete.
     
  7. Överträdelse av sömn.


Dessa är biverkningar som kan utvecklas i båda könen. Anabola droger har emellertid negativa effekter som påverkar människors hälsa beroende på kön. När det gäller män kan detta vara:

  • Minskar storleken och till och med fullständig atrofi i testiklarna.
  • Fördröja processerna för spermatogenes och en minskning av kvaliteten på seminalvätska.
  • Skallighet.
  • Gynekomasti.
  • Ökad risk för utveckling av onkologiska sjukdomar i prostata.


För kvinnokroppen representerar steroider en ännu större fara:

  • Okontrollerad tillväxt av klitoris.
  • Utseendet av vegetation på ansiktet.
  • Brott mot menstruationscykeln.
  • Minska röstens röst.
  • Svåra former av akne.


Vi har redan noterat ovan att beroendet av steroider är primärt psykologiskt. Således talar man om vad ett steroidberoende är, man bör också notera de allvarligaste problemen med den mänskliga psyken:

  1. Ökad aggressiv beteende och plötsliga humörsvängningar - även med vanliga hushållsproblem kan en person uppleva raseri. Inte mindre allvarligt problem kan bli och ständigt humörsvängningar.
     
  2. Problem med minne och frånvarande - om kursen oftast bryr sig och koncentrationen ökar, sedan efter avskaffandet av AAS, är omvänd situationen möjlig.
     
  3. Depression - många som använder steroider är stolta över sin kroppsbyggnad. Efter kursen observeras emellertid rollback-effekten, där de flesta resultaten går förlorade. Inte alla är redo för detta psykologiskt och eventuellt utvecklingen av depression.
     
  4. Hallucinationer - vissa människor kan tro att människor runt dem ständigt utvärderar sitt utseende. Detta kan vara ett allvarligt test för psyken.

Måste jag kämpa för steroider?

Detta är en ganska komplicerad fråga. Men om vi pratar om användningen av anabola droger av ungdomar kommer svaret definitivt att vara jakande. För en bräcklig utvecklande organism utgör de en allvarlig fara. Steroider, till skillnad från alkohol och droger förstör inte den mänskliga hjärnan. Absolut. De har vissa biverkningar, som du borde veta om och deras existens är dumt. Oftast är svaret på frågan, vilket är ett steroidberoende, för idrottare som inte är beredda på psykisk påverkan av recoil.

Enig, det är svårt att se hur muskelmassan och effektparametrarna gradvis förloras. Samtidigt är de flesta idrottare redo för detta och upplever inte svår depression. Ofta kan man höra uttalandet att steroider för människokroppen är nästan ett gift. Det finns emellertid fortfarande inget vetenskapligt bevisat bevis på sådana förödande effekter av AAS på kroppen, som det är fallet med samma alkohol. 

Glöm inte att även miljontals människor dör på planeten varje år, även från mediciner som är tillåtna för användning. I vissa situationer kan även aspirin vara farligare än methandienon eller turinabol. Utan tvekan, om steroider tas okontrollerade i stora doser, ökar riskerna för att utveckla allvarliga problem kraftigt.

Samtidigt kan dessa droger inte orsaka cellmutationer, och det finns inga tecken på dödliga utfall associerade med användningen av AAS. Många anhängare av kampen med anabola försäkrar sin höga risk för levern. Men många vetenskapliga studier bekräftar inte detta faktum. Till exempel är ett av de giftigaste läkemedlen för levern oxymetholon. Men enligt resultaten av en studie, som genomfördes relativt nyligen, ledde användningen av 0,1 gram anabole i två månader inte till försämring av organets prestanda. Och det innebar äldre 65-80 år.
 

Enligt vår åsikt kostar kamp med steroider definitivt när de används av ungdomar. Om AAS accepteras av en vuxen och gör det på rätt sätt, minskar risken för biverkningar. Kanske är det nödvändigt att inte förbjuda anabola droger, men att ge människor rätt att välja. Det är lika viktigt att tillhandahålla kvalitetsinformation om hur man använder dem. Internet för denna uppgift är inte alltid lämplig, eftersom ingen kontrollerar de artiklar som publiceras där.