Ekovir

Ekovir

Tillverkare: John Lee
Tillgänglighet: I lager
Paket: 400mg (5 tabletter)
La sustancia: Acyclovir (Zovirax)
4.10€

Allmän information om Acyclovir i Sverige

Acyclovir i Sverige är en nukleosidanalog och antivirala medel som används i behandling av herpes och varicella-zoster-virus infektioner. Aciklovir har inte förknippats med kliniskt uppenbar leverskada.

Acyclovir är en acykliska purin nukleosidanalog (acycloguanosine) som har antiviral aktivitet mot många herpes virus, inklusive herpes simplex 1 och 2, cytomegalovirus, Ebstein-Barr-virus och varicella-zoster. Acyclovir är intracellulärt fosforylerade av viral kinaser, och den resulterande trifosfat konkurrerar med guanosin för inkorporering i det virala DNA: t blockering av virus-DNA-polymeras verksamhet. Acyclovir är indicerat för behandling av lokaliserad liksom disseminerad herpes simplex-infektioner, både typ 1 och 2. Det är också används för varicella-zoster-infektioner (vattkoppor och bältros). Acyclovir är godkänd för användning i herpes virus infektioner i Usa 1982, och fortfarande i stor utsträckning används i behandling och profylax av genital och mukokutan herpes simplex-infektion med nästan 5 miljoner recept fyllda år. 

 

Dos

Acyclovir finns som kapslar 200 mg, tabletter 400 och 800 mg, oral indragningar, krämer, salvor, och parenterala beredningar i flera generiska former, samt under varumärket Zovirax. Den typiska rekommenderade orala dosen hos vuxna för genitala eller muntlig herpes simplex är 200 till 800 mg tre till fem gånger dagligen i 5 till 10 dagar, vanliga profylaktisk dos är 400 mg två gånger dagligen. Den typiska intravenösa doser för allvarliga infektioner är 5 till 10 mg/kg var 8: e timme i 5 till 10 dagar. 

 

Biverkningar i Sverige

Biverkningar är ovanligt med muntliga formuleringar, men kan innehålla myalgi, utslag, temors, slöhet och förvirring. Sällsynta biverkningar benmärg toxicitet och Stevens Johnson syndrom.

Trots utbredd användning, det finns lite bevis för att aciklovir när det ges muntligen och som orsakar betydande skada levern. Serum nivåer enzym i allmänhet inte ändras under oralt acyklovir terapi. Hög dos intravenös tillförsel av aciklovir är associerade med nedsatt njurfunktion och trombocytopeni, och ibland med övergående mild till måttlig förhöjning av serum-ALAT-nivåer, som har varit asymtomatiska och självbegränsande. Det har sällsynta fall av akut, kliniskt uppenbar leverskador rapporterats som tillskrivits aciklovir eller valacyclovir (en prodrug av aciklovir med bättre oral absorption), men dessa har inte varit särskilt övertygande. En viss grad av leverskada och även gulsot kan uppstå under loppet av herpes simplex eller varicella zoster-infektion, och dessa komplikationer kan misstas för läkemedelsinducerad leverskada. Dessutom, i de rapporterade fall kan patienter som fick andra mediciner och hade andra unlying sjukdomstillstånd som kan ha varit ansvarig för leverskada.

Skriv en recension

Notera: HTML översätts inte!
Dålig           Bra

Most Viewed

Vår online butik ger möjlighet till att köpa en billig steroider i Sverige. Och för återkommande kunder och de kunder som köper steroider i stora volymer, rabatter finns tillgängliga. Vi erbjuder leverans på kortast möjliga tid, och service på högsta nivå. Vi värdesätter varje kund och arbete endast till förmån för köpare av våra produkter.

Köpa anabola steroider i Sverige har vi en mycket lönsam affär för köparen. De varor som kan köpas och avnjutas när som helst på dagen. Vi har ett brett sortiment och till mycket konkurrenskraftiga priser, överkomliga för idrottsman. Kvaliteten av steroider är mycket hög, så din önskan att öka muskelmassa och bygga muskler hemma eller på gym kommer att vara framgångsrik.